۳ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است



محمد رضا طالقانی از چهره های برجسته ورزش و کشتی ایران که روز دوازدهم فروردین 1357به عنوان محافظ شخصی حضرت امام خمینی(ره) حضورداشته، خاطرات خواندنی خود راازاین روزها بازخوانی کرد.


محمدرضا طالقانی 25ساله جوان دیروز و چهره نام آشنای امروز ورزش ایران که دربحبوحه انقلاب در کنار مردم برای دفاع از وطن ازرفتن به مسابقات کشتی در آن روزها صرفنظر کرد تا به مردم بپیوندد، اکنون با گذشت سی و پنج سال از آن روز هنوز دوازدهم بهمن ماه 1357 را یکی از طلایی ترین روزهای زندگی خود می داند.

روزی که مردم ایران بر مبنای عشق ، علاقه خود را به رهبر انقلاب اثبات کردند و پیمان ناگسستنی با مقتدای خود بستند. وی باردیگر از لحظه ورود تاریخی حضرت امام خمینی(ره) به میهن اسلامی خاطرات خود را بازخوانی می کند، خاطراتی که ماندگار شدند.

 چگونه جوان کم سن و سالی چون شما که کشتی گیرملی پوش بودید، به عنوان محافظ امام خمینی(ره) انتخاب شد؟امام خمینی

-درسال 1357پس ازموفقیت درکشتی از سوی کادر فنی تیم ملی وقت به عنوان ملی پوش انتخاب شدم، چون به گفته مربیان تیم شانس زیادی برای کسب مدال طلا داشتم،بایدخود را برای شرکت در مسابقات بین المللی در تهران که با حضور 19کشور صاحب قدرت کشتی جهان برگزارمی شد،اماده می کردم.  به همین منظوربا سایر کشتی گیران تیم ملی شبانه روز در اردوی تیم ملی شرکت می کردیم اما روزهای پنج شنبه می توانستیم به خانه بازگردیم. این شرایط همزمان با اوج تظاهرات مردم علیه رژیم شاه بود آن موقع در محله ما که یکی از محله های جنوب شهر بود، این اعتراضات شدت بیشتری داشت و به نوعی محل تجمع مخالفان رژیم بود. درهمین برهه خیلی ازبزرگترها به من انتقادکردنددراین بحبوحه تظاهرات مردمی که همه جان خود را برای امام و آزادی کشور گرو گذاشتند، در اردوی تیم ملی شرکت می کنید؟ این انتقاد تا جایی پیش رفت که جلسه ای با اعضای تیم ملی برگزار کرده و تصمیم گرفتیم که در مسابقات شرکت نکنیم و به صف مردم بپیوندیم.

فردای آنروز به اردوی تیم ملی در محل دهکده المپیک برگشتم و اتاق من در اردوی تیم ملی به ستاد سلب آسایش حکومت تبدیل شد. به اعضای تیم ملی گفتم که مردم نمی خواهند ما کشتی بگیریم، برای همین باید به مردم ملحق شویم تا آنها فکر نکنند ما پشت آنها را خالی کرده ایم و به همین منظوراعلام کردیم که مسابقات بین المللی آریامهر را لغو می کنیم. فردای آن روز سرپرست اردو احضارم کردو با عصبانیت گفت تو اخلال گری کردی! و همین روزهاست که تو را به جرم اینکه جام شاه را به هم می ریزی! بازداشت کنند.گفتم الان باید چه کار کنم که به من گفتند تو را رئیس فدراسیون بیرون کرده وحالا باید از تیم ملی بیرون بروی! من هم آمدم بیرون اما قبل از این که تیم ملی را ترک کنم شیطنت کردم و خطاب به بچه ها گفتم مرا بیرون کردند!

 

واکنش اعضای تیم نسبت به رفتار سرپرست تیم ملی چگونه بود؟

-آنها انصافا درس بزرگی به من دادند، وقتی بچه ها متوجه شدند، من به دلیل اعتراض به شاه از اردوی تیم ملی اخراج شدم، ازبین 42 ملی پوش 37 نفر وسائل خود را جمع کردند و با من از اردو بیرون آمدند و با یکدیگر هم قسم شدیم که به مردم ملحق شویم، و این خبر در روزنامه چاپ شد که قهرمانان به مردم ملحق شدند. همین مسئله آغاز ورود من به موضوع انقلاب بود.

 

گام بعدی حضور شما در صحنه انقلاب به چه صورت بوده است ؟

-پس ازخروج از اردو وقتی به خانه برگشتیم، گفتندمنزل آقای عراقی دعای کمیل برگزار می شود،شهید عراقی یکی از مخالفان سرسخت رژیم شاه بود،من برای روضه و دعای کمیل هفتگی به منزل حاج مهدی عراقی می رفتم که این بار حاج آقا به محض دیدن من گفت آفرین به تو که به مردم اضافه شدی . واقعا دست مریزاد،حالا حاضری با من به پاریس بیایی؟گفتم چه خبراست،گفتند می خواهیم برویم ملاقات آقا، که با جان و دل پذیرفتم و گفتم یاعلی مدد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۵ ، ۲۰:۵۴
احمد جانقربانی



جوانی، دوره شور و نشاط زندگی هر فردی است که عواطف و احساسات در وجود انسان شعله ور می شود و حساسیت های ویژه ای به خود و دیگران پیدا می کند. بر همین اساس، انتقاد از جوان باید با روش هایی اصولی و همراه با رعایت نکاتی انجام پذیرد.

چگونه پندمان را به خورد جوان دهیم

 در ثمربخش بودن ارشاد، تصریح نکردن خطاهاست. وقتی تذکر اخلاقی را با کنایه و اشاره بگوییم، زودتر اثر می بخشد تا این که با صراحت از گناه نام ببریم. چه بسا تصریح به گناه، سبب گستاخی و جرئت بیشتر گناه کار شود و زشتی کار از بین می رود. سیره عملی اهل بیت علیهم السلام این بود که لغزش افراد خطاکار را فاش نمی کردند و همواره آن را مخفی نگاه می داشتند؛ چنان که پروردگار متعال ستارالعیوب و پوشاننده عیب هاست.

نرمش در گفتار

در راهنمایی جوان باید از در ملاطفت و نرمی وارد شد و مانند یک دوست دلسوز و یک مشاور دانا آنان را نصیحت کرد؛ زیرا جوان مهرطلب است و برخورد آمرانه، با احساسات پاک و روان لطیف جوان هم خوانی ندارد. در امر تربیت باید از شیوه استدلال در آگاه کردن جوانان بهره گرفت و اگر میزان درک و فهم جوان در نظر گرفته شود، مفید و مطلوب تر خواهد بود. اصل، این است که اندیشه و رفتار جوان بر اساس تعالیم آسمانی شکل بگیرد و برای جهت دهی فکر آنان، نظرهای اصلاحی خود را در قالب جملاتی سازنده، به صورتی قانع کننده و خوشایند به جوان عرضه کنند.

نکات اخلاقی موعظه

برای این که تذکر و موعظه شما در سازندگی جوان مۆثر باشد، ضروری است نکاتی را رعایت کنید:

1. بکوشید خود، الگوی عمل آن چیزی باشید که مورد توجه و نظر شماست. به فرمایش امام خمینی رحمه الله : «گفتار استاد درس نیست، اعمال استاد درس می دهد».

پس نیکوست که فرد موعظه کننده خود، نمونه کاملی از محتوای پند و اندرز خویش باشد و به عبارت دیگر، خود نیز به آنچه به دیگران سفارش می کند، عامل باشد.

2. از درِ دوستی و محبت وارد شوید تا جوان با علاقه و آسودگی خاطر بیشتر به موعظه شما گوش دهد و احساس امنیت کند.

3. برای این که توجه جوان به سوی شما و سخنانتان جلب شود، نخست ارزش ها و نکات مثبت او را با احترام بازگو کنید. مثلاً بگویید شما کسی هستی که در امتحان سراسری رتبه آن چنانی کسب کردی، پشتکار و استعداد درخشان شما ستودنی است. ازاین رو، سزاوار نیست در کلاس شرکت نکنی یا نمره کم بگیری.

4. سعی کنید در جمع دوستان به جوان تذکر ندهید. چه بسا سبب شرمندگی و شکستن غرور و ایجاد عقده در او می شود. بنابراین، برای این که موعظه و پند، مفید باشد، باید به دور از حضور جمع و با زبان نرم و مهربان صورت پذیرد تا لجاجت جوان را به دنبال نداشته باشد.

5. شفقت و خیراندیشی موعظه گر، با موعظه اش نمودار باشد و از تذکر آمرانه پرهیز شود و به صورت تبادل نظر و رهنمود خواستن، صحبت شود. صبورانه به حرف هایش گوش فرا دهید و بدون تحقیر نظر و افکارش (هر چند ناپسند باشد) به اندیشه اش جهت داده شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۵ ، ۲۰:۵۳
احمد جانقربانی




| اندازه قلم     
 
 
ارسال ایمیل print بازگشت
برگزاری جشنواره جوان مجازی در فرهنگسرای امام(ره)

جشنواره جوان مجازی بارویکرد کارآفرینی از روز ۱۵ تیرماه در فرهنگسرای امام (ره) آغاز به کار می‌کند.


به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای امام (ره)، به منظور آشنایی دانش‌آموزان و دانشجویان با فضای مجازی و استفاده بهینه از آن و با رویکرد کارآفرینی جشنواره استانی جوان مجازی به همت فرهنگسرای امام (ره) برگزار می‌شود.
 
این جشنواره با موضوعات فضای مجازی، وب سایت، تلفن همراه و یارانه و تولید محتوای چندرسانه‌ای برگزار می‌شود.
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۵ ، ۲۰:۵۲
احمد جانقربانی